Δημοκρατίας 25, Κοζάνη, 50100    2461036018

Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την διαμορφωθείσα όλως έκτακτη κατάσταση, που έχει προκύψει με την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου αποφάσισε την μείωση του ωραρίου λειτουργίας της γραμματείας του Συλλόγου από τις 08:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Επίσης καλούμε τους Συναδέλφους να περιορίσουν κατά το δυνατόν την προσέλευσή τους στους χώρους των Δικαστηρίων, να αποφεύγουν την παραμονή τους στους χώρους της Γραμματείας και της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου παρά μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, σύμφωνα με τηνμε αριθμό Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 17734/12-3-2020 ΚΥΑ.

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους ότι η Γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης θα χορηγεί αντίγραφα ποινικών αποφάσεων, αποσπάσματα, βεβαιώσεις καθαρογραφής, βεβαιώσεις μη άσκησης ενδίκων μέσων ηλεκτρονικά μετά από την αποστολή αίτησης και νομιμοποιητικών εγγράφων (εξουσιοδότησης) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected].

Το Υποθηκοφυλακείο Κοζάνης παρακαλεί τους Συναδέλφους να περιορίσουν την μετάβασή τους στους χώρους του στις απολύτως απαραίτητες ενέργειες, που χρήζουν άμεσης κατάθεσης, λόγω της παροδικής έλλειψης προσωπικού λόγω ειδικών αδειών και για την πρόληψη του άσκοπου συνωστισμού στους χώρους του Υποθηκοφυλακείου.

Παρακαλούμε τους Συναδέλφους να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ολομέλειας για την έκδοση γραμματίων προείσπραξης. Για την χρήση των υπηρεσιών αυτών απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης, που θα αποσταλούν ατομικά με μήνυμα sms στους συναδέλφους από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. εντός του Σαββατοκύριακου 14-15/3/2020, καθώς η αποστολή των στοιχείων αυτών με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ασφαλής. Μετά την πρώτη σύνδεση συνιστάται η αλλαγή του κωδικού χρήστη. Εξυπακούεται ότι όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη λάβει τα στοιχεία σύνδεσής τους, θα πρέπει να αγνοήσουν το μήνυμα, διότι είναι πιθανό να έχουν τροποποιήσει τους κωδικούς τους.

Καλούμε τέλος τους Συναδέλφους να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου λόγω των διαρκών εξελίξεων και την συνεχή επανεξέταση των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής για την δημόσια υγεία κατάστασης.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.