Δημοκρατίας 25, Κοζάνη, 50100    2461036018

Δελτίο Τύπου Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

Δελτίο Τύπου Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 9/11/2015

 

Σύγκληση Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

 

Συγκαλείται το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14.00 μ.μ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα.

Η Ολομέλεια θα ασχοληθεί εκτενώς με το νέο Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016 και για τον οποίο σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του. Για το θέμα αυτό έχουν προσκληθεί να παραστούν στην Ολομέλεια οι Πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας, ώστε να καταγραφούν και να καταδειχθούν τα σοβαρά, εγγενή και ανυπέρβλητα προβλήματα  που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ.

Η Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει επίσης ενόψει και του  επικείμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων όπως διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη κατάργηση ευνοικών διατάξεων για τις εισφορές των ασφαλισμένων και θα  ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν επίσης και οι αναγκαίες αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων.