Δημοκρατίας 25, Κοζάνη, 50100    2461036018

Ανακοίνωση ΔΣΚ για την παράνομη διαρροή και δημοσίευση του βίντεο της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

Ανακοίνωση ΔΣΚ για την παράνομη διαρροή και δημοσίευση του βίντεο της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης καταδικάζει κατηγορηματικά, απερίφραστα και σε όλους τους τόνους την πρόσφατη διαρροή του βίντεο της εγκληματικής επίθεσης πολίτη σε υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και τη δημοσίευσή του από διάφορες ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου. Η διαρροή του βίντεο με το σκοπό της δημοσίευσής του στο διαδίκτυο και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ αυτό αποτελεί υλικό δικογραφίας για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία κύριας ανάκρισης, διεπόμενης από την αρχή της μυστικότητας και όχι της δημοσιότητας, αποτελεί κατάφωρη παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.   Σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε τρίτο να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον σε Μ.Μ.Ε. Η απαγόρευση είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού και δεν κάμπτεται, φυσικά,  ούτε από το δικαίωμα  της κοινής γνώμης να ενημερωθεί. Εάν η δημόσια προβολή του συγκεκριμένου βίντεο εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, αυτή θα μπορούσε να επιτραπεί μόνο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ζητούμε την ανεύρεση και καταδίκη των υπαιτίων της διαρροής και δημοσίευσης του επίμαχου βίντεο.

Συγχαίρουμε τις ιστοσελίδες εκείνες που αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν το συγκεκριμένο βίντεο.

Κοζάνη, 20/07/2020

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.