Δημοκρατίας 25, Κοζάνη, 50100    2461036018
Δελτίο τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, επίσκεψη του κ.κ. Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Κώτσηρα, στην οποία προσήλθε κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Κ., συνοδευόμενος από τους κ.κ. Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τους κ.κ. Βουλευτές Βρυζίδου Παρασκευή και Αμανατίδη Γεώργιο.

Στη συνάντηση που επακολούθησε τέθηκαν σημαντικά ζητήματα και εξελίξεις επί θεμάτων που απασχολούν το Δικηγορικό Σώμα εν γένει αλλά και ιδιαίτερα τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και τα μέλη αυτού σε τοπικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

1) Το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Εορδαίας στο νέο Διοικητήριο της πόλης της Πτολεμαΐδας.
2) Το θέμα της λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας και η εξεύρεση λύσεων για διεύρυνση της κτιριακής υποδομής και της άμεσης βελτίωσης των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων.
3) Η πλήρωση των οργανικών κενών αλλά και η περαιτέρω στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
4) Η ολοκλήρωση της ψηφιακής λειτουργίας των ως άνω Υπηρεσιών και της καθημερινής άσκησης της Δικηγορίας (βλ. ενδεικτικά δωρεάν ψηφιακές υπογραφές για όλους τους Δικηγόρους της Επικράτειας, ηλεκτρονικό πινάκιο, ηλεκτρονική αποστολή δημοσιευμένων  αποφάσεων κλπ.), καθώς και η ολοκλήρωση και άμεση λειτουργία των προγραμμάτων ΣΟΛΩΝ και ΟΣΣΔΥ-ΠΠ 2 (ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης)
5) Στελέχωση Ιατρείου-χώρου Α΄ Βοηθειών Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης
6) Η επιτάχυνση της εκκαθάρισης των εκκρεμών υποθέσεων στον θεσμό της Νομικής βοήθειας
και πληθώρα άλλων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Η συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική και εισέφερε πολλά χρήσιμα νέα σχετικά με τις επερχόμενες θετικές εξελίξεις.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Κ.